Kütahya Porselen Crash ile kalıpların dışına çıkıyor
Porselen sektörünün yaşayan en köklü kuruluşlarından olan Kütahya Porselen, usta ellerin tasarladığı özel ürünlerini Hostec By Tusid fuarında sektörün profesyonelleri ile buluşturdu. Fuar için özel tasarlanan yeni formlar, dünya mutfakları için hazırlanan dekorlu ürünler ön plana çıktı.
Çarpma Parçacık Kopma Dayanımı Yüksek;
Corendon Teknik olarak alümüna porselen olarak adlandırdığımız çarpma parçacık kopma dayanımı yüksek ‘Corendon’ Atlantis serisi ürünler özellikle Ho-Re-Ca kanalındaki müşterilerin beklentilerini karşılamaktadır. Bünyesinde kullanılan alümüna sayesinde güçlendirilen teknik özelliklerinin yanı sıra özel olarak geliştirilen sır ile kaplanan ürünün yüzeyi metal izlerine karşı güçlü bir performans sergiliyor. Reaktif sır ve craft uygulamalar ile dekore edilen ürünler birbirinden farklı etki oluşturarak canlı ve hareketli bir zenginlik sunuyor.
Teknolojik Üstünlük ve Hassasiyet;
Bone Porselen Yeni açılan “Bone” fabrikasıyla Kütahya Porselen yüksek kalite anlayışı, inovatif bakış açısı ile sektörde yine bir ilke imza atarak ülkemizde Bone Porselen üretimine başladı. Bone Porselen teknolojik üstünlük ve hassasiyet gerektiren çalışma şartları nedeniyle diğer geleneksel sofra eşyası ürün gruplarına kıyasla üretimi zor bir üründür. Üretiminde kemik tozu olarak sadece sığır kemiklerinin 1000?‘C‘de pişirilmesi ile elde edilen malzeme kullanılır. Özellikle ve sadece sığır kemiklerinin kullanılmasının nedeni, bu hayvanın kemiklerinde demir elementinin bulunmamasıdır. Diğer hayvanların kemikleri kullanılamaz. Bone Porselenin şeffaflığı en önemli özelliğidir. Bu nedenle çok temiz ve kaliteli hammadde kullanımı gerektirir. Tüm bu süreçlerin zorluğu, Ar-Ge gücü, ciddi bir tecrübe ve teknolojik üstünlük gerektirmektedir.
En özel desenler görücüye çıkıyor
Otellerden restoranlara kadar gastronomi alanındaki tüm profesyoneller için benzersiz ve prestijli yeni otel serileri de fuarda yerini aldı. Fuarda ayrıca Mitterteich koleksiyonunun ikat ve etnik desenleri de görücüye çıktı. Modern dünyanın gizemli deseni ile sofraları süsleyen yeni seriler, canlı renklerin bir arada kullanımı, kendi içindeki dengeli uyumu ve sıra dışı kültürlere ait yansımalarıyla göz kamaştırdı.
Ödüllü koleksiyon da sergilendi
Dünyaca ünlü tasarımcı Defne Koz’un Kütahya Porselen için tasarladığı Mitterteich 1400 koleksiyonları da aynı fuarda sergilendi. Amerikan Endüstriyel Tasarımcılar Organizasyonu tarafından düzenlenen IDEA Tasarım yarışmasında Bronz Ödülü ve Alman Red Dot Tasarım Ödülleri’ni kazanan Mitterteich 1400 koleksiyonu fuarın en iddialı ürünleri arasındaki yerini aldı. Ev, otel ve restoran grupları için özel tasarımları barındıran koleksiyon; yumuşak hatları, onlarca farklı ürün çeşitliliği ile gastronomi alanındaki tüm profesyoneller için benzersiz özellikleri ile özel sunumlar vaat ediyor. Kütahya Porselen standında ayrıca dünyaca ünlü Türk Şef Rafet İnce’nin öncülüğünde etkinlikler düzenlendi. Etkinliklere Kütahya Porselen Yönetim Kurulu’nun yanı sıra; gurme, köşe yazarları, boggerlar, ünlü şefler, bayi ve iş ortakları katıldı. 4 gün süren programda; sunum ve yemek tadım etkinlikleri gerçekleştirildi.
Kütahya Porselen Genel Müdürü Rüştü Düver: “Performansı yüksek ama tanıtım eksikliği var”
“Bu fuar Türkiye’de iki senede bir yapılıyor. Ama performansı oldukça yüksek bir fuar olduğunu göreceksiniz. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde bu büyüklükte bir otel ekipmanları fuarı yok. Ben dünyanın birçok yerini gezdim, dolaştım. Dünyanın turizmde en hızlı olduğu yerlerde dahi fuarlar iki holü geçmiyor. Burada zannederim yedi veya sekiz holü var ki Türkiye’nin otel ekipmanlarında çok güçlü bir üretim portföyüne sahip. Dolayısıyla Türkiye bu gücünü çok iyi kullanmak zorunda. Fuara gelen çok sayıda yabancı ziyaretçi de var. Aslında bu fuarın tanıtımı iyi yapılsaydı zannediyorum dünyanın en önemli otel ekipmanları fuarından biri olabilirdi. Biraz tanıtım eksikliği var. Bunu da sağlayabilirsek çok daha iyi bir seviyeye ulaşacağımıza inanıyorum.”
Kaynak/Patronlar Dünyası