Platin Global 100 Ödülleri sahiplerini buldu

Her yıl görkemli törenlerle sahiplerini bulan Platin Global 100 Ödülleri, bu yıl pandemi nedeniyle Dijital operatör Turkcell ana sponsorluğunda 24 TV ekranlarında Helin Aslan’ın sunumuyla sahiplerini buldu. Platin Global 100 Ödülleri töreni öncesinde 24 TV ekranlarında, İbrahim Güneş’in moderatörlüğünde gerçekleşen Liderler Paneli’nde Türkiye’nin başarılı liderlerinden İstanbul Altın Rafinerisi CEO’su Ayşen Esen ve Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz 2020’yi ele alırken bu yılın teması “Dijitalleşme” üzerine konuştular.

Platin Global 100 Ödülleri’nin açılış konuşmasını Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman  ile Turkcell Kurumsal & Ev Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata yaptı. Oya Yalıman konuşmasında, dijitalleşmenin şirketler için bir seçenekten daha çok var olabilmek için bir zorunluluk olduğunun altını çizerken, ödül alan şirketlerin çoktan bu yolculuğa çıkmış ve sektörlerinde örnek uygulamalarla fark yaratmış olduğunu dile getirdi.

 “Turkcell, kurumların dijital dönüşüm yolculuklarına eşlik ediyor”      

Turkcell Kurumsal & Ev Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata; “Bildiğiniz üzere bu yılın teması olarak belirlenen ‘dijitalleşme’ 2020’de hayatımızda daha fazla yer edinmeye başlayan bir konu oldu. İnsanlar yeni dönemde işlerini yapmak, eğitimlerini sürdürebilmek ve eğlenmek için internet altyapılarını kullanıyor. Bu dönemde bizim de çıkış noktamız müşterilerimizi evlerinde hızlı ve kesintisiz internetle buluşturmak oldu. Türkiye’nin Turkcell’i olarak kurumlarımızın dijital dönüşüm yolculuklarına eşlik etmek amacıyla kurduğumuz Dijital İş Servisleri şirketimizle bulut, siber güvenlik, nesnelerin interneti, büyük veri, iş çözümleri, sistem entegrasyonu ve yapay zekâ çözümleri de dâhil olmak üzere şirketlere tek noktadan uçtan uca sektörel çözümler sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmeye devam ederken, müşterilerimize yenilikçi ürün ve hizmetler sunmayı sürdüreceğiz.

Bu çerçevede Global 100 Ödülleri’ni almaya hak kazanan kurumlarımızın her birini kutluyor; bu kapsamda verilen Turkcell Özel Ödülü’nün Türkiye’ye değer katan, sektöründe lider şirketlerden birine gitmesinden de büyük mutluluk duyduğumu özellikle belirtmek istiyorum”diyerek sözlerini bitirdi. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da ödül törenine çevrim içi teşrif ettiler.

“Dijitalleşme konusunda ülkeler arasındaki rekabet kritik önem taşıyor.”

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu “Dijitalleşme söz konusu olduğunda şirketlerin ve kurumların bu alandaki rekabetinin ötesinde, ülkeler arasındaki rekabet daha kritik önem taşımakta. Türkiye'deki tüm ilgili paydaşları olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ülkemizin küresel rekabette hak ettiği konumda yer alması için tüm enerjimizle çalışıyoruz" dedi.

“Yaptığımız hazırlıklar sayesinde artan talebe güçlü bir şekilde cevap verdik.”

Dijitalleşme teması ile verilen bu ödülün dijitalleşme konusunda başarı ve kararlılık gösteren kurumlar için çok önemli bir teşvik ve destek anlamı taşıdığını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu  “ 2020'de, iletişim ve haberleşme sektörü, yüzde 14 oranında büyüdü. Bakanlık olarak yapmış olduğumuz hazırlıklar sayesinde artan talebe güçlü bir şekilde cevap verdik." dedi.

Bilişim sektörü ve dijitalleşmenin Kovid-19 salgınına rağmen büyüdüğünü aktaran Karaismailoğlu, dijitalleşmedeki büyümeyi şu sözlerle açıkladı. "2020’de, iletişim ve haberleşme sektörü, % 14 oranında büyüdü. 2020 yılının ikinci çeyreğinde, bir önceki döneme göre, internet veri kullanım oranı; % 55, arttı. Eve kadar fiber internet abone sayısı; % 31 ve kablo internet abone sayısı da % 20 artış gösterdi. Bu dönüşümü hepimiz bekliyorduk. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yapmış olduğumuz hazırlıklar sayesinde artan talebe güçlü bir şekilde cevap verdik. İnternet erişim potansiyelimiz kat be kat artarken, kullanıcılara yansıyan maliyetler 10 yıl öncesinin yüzde 10’una kadar indi."

Türkiye'nin dijital iletişim ve haberleşme alanında dünyanın gelişmiş ülkeleri ile aynı seviyeyi yakaladığını aktaran Karaismailoğlu, "Öyle ki, yük, insan ve veri ulaştırmadan sorumlu bir Bakanlık olarak, ülkemizde, ulaştırmanın her modunda hızlı bir dijitalleşme sürecini başlattık. Yolcu ve yük taşımada tüm hizmetlerde dijitalleşmeyi sağlarken, bölgemizde ve dünyada lider ülke olmak yolunda emin adımlarla ilerliyoruz." ifadelerini kullandı.

 “Türkiye için ‘Dijital ekonomiye adaptasyon’ önem arz edecek.”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,"2020 yılı ilk 6 ayında, salgın döneminin de etkisiyle, 2019 yılının aynı dönemine göre e-ticaret hacminde yüzde 64 seviyesinde artış gördük. 2020 yılının tamamına ilişkin verileri de önümüzdeki günlerde paylaşıyor olacağız." dedi.

Bakan Pekcan, yenilikçiliğe her zaman açık olan Türk özel sektörünün, dijital ekonomiye adaptasyon noktasında son dönemde önemli mesafeler kat ettiğini aktardı. Platin Dergisi’nin; “dijitalleşme” temasını ön plana çıkardığı etkinliğe dikkat çeken Pekcan, firmaların bu alanda ortaya koyduğu oldukça güzel başarı hikayeleri olduğunu belirtti. Dijitalleşmenin, firmalar ve sektörler arasında her geçen gün daha da yaygınlaşacağını değerlendiren Pekcan, şunları kaydetti: "Biz de kamu sektörü olarak, Ticaret Bakanlığımız ve ilgili tüm Bakanlık ve kurumlar olarak, çalışmalarımızı ve stratejilerimizi bu doğrultuda belirlemeye devam ediyoruz. Ticaret Bakanlığında, gerek ihracatçımıza sunduğumuz devlet desteklerinde, gerekse Bakanlığımızın kendi hizmet süreçleri ile ilgili projelerinde, dijitalleşme konusuna büyük önem verdiğimizin altını çizmek isterim."

E-ticaret ilgili birkaç hususa değinen Pekcan, E-Ticaret Bilgi Platformu'nu hayata geçirdiklerini kaydederek, "Bu platforma eticaret.gov.tr adresinden erişilebilmekte. 2020 yılı ilk 6 ayında, salgın döneminin de etkisiyle, 2019 yılının aynı dönemine göre e-ticaret hacminde %64 seviyesinde artış gördük. 2020 yılının tamamına ilişkin verileri de önümüzdeki günlerde paylaşıyor olacağız." dedi. 

Bakanlık destekleriyle kurulacak olan Yurt Dışı Lojistik Merkezler, ülkemiz e-ticaret sektörü için destekleyici bir diğer mekanizma olacağını aktaran Pekcan, yakın zamanda, e-ticaret sitelerine üyelik giderlerini ihracatta devlet destekleri kapsamına alındığı hatırlattı.

Platin Teknoloji Özel Ödülü Hitay Holding’e

Platin Teknoloji Ödülü halihazırda girişimci ruhunu yansıtan bilgi teknolojileri, ödeme sistemleri, online araştırma, güvenlik teknolojileri ve online spor şans oyunları alanlarında yatırımı olan Hitay Holding’in oldu.

Turkcell Özel Ödülü Yıldız Holding’in

Turkcell Özel Ödülü; 1944 yılından bugüne kadar hayatımıza mutluluk katan  büyüyüp gelişerek sayısı 320’ye ulaşan markalarıyla başarından başarıya koşan şirket Yıldız Holding’in oldu.

Platin Global 100 Ödülleri Dijitalleşme Temasıyla Sahiplerini Buldu

Dİjitalleşme Ödülleri’ni kazanan şirketler ve törene çevrim içi bağlanan yöneticileri şöyle;

Ulaştırma Sektörü Dijitalleşme Ödülü / Türk Hava Yolları

Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Ali Serdar Yakut

 Enerji Ve Petrol Sektörü Dijitalleşme Ödülü / Tüpraş 

Tüpraş Genel Müdür Yardımcısı Doğan Korkmaz

Savunma Sektörü Dijitalleşme Ödülü / Aselsan

Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Karataş

 Gıda Sektörü Dijitalleşme Ödülü / Ülker

Ülker Ceo'su Mete Buyurgan

Metal Sektörü Dijitalleşme Ödülü / Kardemir

Kardemir Genel Müdür Yardımcısı Uğur Altundağ

Mobilya Sektörü Dijitalleşme Ödülü / Yataş

Yataş Grup Ceo’su Nuri Öztaşkın

Lojistik Sektörü Dijitalleşme Ödülü / Netlog Lojistik

Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökalp Çak

İlaç Sektörü Dijitalleşme Ödülü / Abdi İbrahim

Abdi İbrahim Ceo'su Süha Taşpolatoğlu

İnşaat Sektörü Dijitalleşme Ödülü / Tav İnşaat

Tav İnşaat Genel Müdürü Ümit Kazak

Kimya Ve Plastik Sektörü Dijitalleşme Ödülü /Aksa Akrilik

Aksa Akrilik İnsan Kaynakları Ve Kurumsal Gelişim Direktörü Fethi Baytan